Πλαίσιο λειτουργίας 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για το σχολικό έτος 2020-2021

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 

  • Το σχολείο ανοίγει στις 7:00 και κλείνει στις 15:00.
  • Οι μαθητές των Α? και Β? τάξεων προσέρχονται και αποχωρούν από τη νότια πόρτα του αύλειου χώρου.
  • Οι μαθητές των Γ? και Δ? τάξεων προσέρχονται και αποχωρούν από την κεντρική πόρτα του αύλειου χώρου.
  • Οι μαθητές των Ε? και ΣΤ? τάξεων προσέρχονται και αποχωρούν από την ανατολική πόρτα του αύλειου χώρου.
  • Οι μαθητές εισέρχονται φορώντας τη μάσκα η οποία είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό, καθώς και τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
  • Οι μαθητές εισέρχονται στον αύλειο χώρο φορώντας μάσκα και κατευθύνονται στις τάξεις όπου τους περιμένει ο εκπαιδευτικός.
  • Έμφαση δίδεται στη σωστή χρήση της μάσκας, για την οποία έχει χορηγηθεί στους μαθητές ένθετο ενημερωτικό φυλλάδιο στην αρχή του σχολικού έτους.
  • Απαραίτητο είναι το τσαντάκι μέσης (μπανάνα) για τη φύλαξη της μάσκας όταν ο μαθητής βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και σε απόσταση 1,5 μέτρου από τους άλλους.

 

ΩΡΕΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

Οι ώρες των διαλειμμάτων ανά τάξη έχουν ως εξής:

ΩΡΕΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ
 

 

ΤΑΞΕΙΣ Α & Β ΤΑΞΕΙΣ Γ & Δ ΤΑΞΕΙΣ Ε & ΣΤ
1ο

διάλειμμα

 

9:30-9:40 9:40-9:50 9:50-10:00
2ο

διάλειμμα

 

11:15-11:25 11:25-11:35 11:35-11:45
3ο

διάλειμμα

 

12:20-12:25 12:25-12:30 12:30-12:35
 

Αποχώρηση

 

13:15 13:15 13:15

 

Σημείωση: Στο διάλειμμα ο κάθε εκπαιδευτικός συνοδεύει τους μαθητές στην αυλή και κατόπιν στην αίθουσα διδασκαλίας, μέχρι να αναλάβει την τάξη ο εκπαιδευτικός της επόμενης  διδακτικής ώρας.

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

Τμήματα: Α1, Α2, Γ1, Δ2, Ε1, Ε2  ?  Νότιος αύλειος χώρος

Τμήματα: Β1, Β2, Γ2, Δ2, Δ3, ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3  ?  Βόρειος αύλειος χώρος

 

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Οι μαθητές προσέρχονται στο κυλικείο κατά ομάδες και ανά τάξη, με τρόπο και σε χρόνο που υποδεικνύονται από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό.

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι μαθητές του ολοήμερου προγράμματος προσέρχονται στις τάξεις Α1 και Α2 μετά από ένα τέταρτο της ώρας, αφού πρώτα απολυμανθούν τα θρανία, κάθονται πάντα στην ίδια θέση μακριά ο ένας από τον άλλο, απλώνουν την πετσέτα τους και τρώνε το μεσημεριανό τους. Συνιστάται σταθερή τροφή. Στη συνέχεια, τακτοποιούν τα πράγματά τους και χαλαρώνουν στον εξωτερικό χώρο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Με το πέρας του χρόνου της χαλάρωσης, επιστρέφουν στις θέσεις τους για μελέτη. Αποχωρούν από την πόρτα του νότιου αύλειου χώρου.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

Υπεύθυνη διαχείρισης ύποπτου κρούσματος ορίζεται η Υποδιευθύντρια, κ. Κοντοκώστα Γεωργία, και αναπληρώτρια η Διευθύντρια, κ. Λιάκου Ευαγγελία. Εάν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τη λοίμωξη, πραγματοποιείται επικοινωνία με την οικογένεια για την παραλαβή του παιδιού. Μέχρι να παραληφθεί από το γονέα/κηδεμόνα, το παιδί απομονώνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο μακριά από τα άλλα παιδιά.

 

ΓΟΝΕΙΣ

Παρακαλούνται οι γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, να επικοινωνήσουν αμέσως με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και να ενημερώσουν το σχολείο δίχως καθυστέρηση.

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με την προσωπική τους υγιεινή και τα μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να προληφθεί η μετάδοση του ιού COVID-19. Ειδικότερα, οι μαθητές εκπαιδεύονται να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό, τρίβοντάς τα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή να εφαρμόζουν αντισηπτικό διάλυμα χεριών μετά από κάθε διάλειμμα και ιδιαίτερα πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση τουαλέτας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις